Zwemmen met dolfijnen wilde dolfijnen in Egypte

Zwemmen met dolfijnen

Mijn eerste ontmoeting met de wilde dolfijnen in Egypte ligt al weer een flink aantal jaren terug. Maar het moment staat in mijn geheugen gegrift alsof het gisteren was. Ook al ben ik sindsdien vele malen op reis gegaan om deze speelse tuimelaars in hun eigen gebied te bezoeken, dat allereerste moment blijft één van de prachtigste ervaringen van mijn leven.

Als je te gast mag zijn in hun natuurlijke leefomgeving, dan verblijf je op een boot op zee, ver van de bewoonde wereld. Je wordt één met de elementen water en wind en ondergedompeld in de oerenergie van onze aarde. Hier is de ervaring van de ontmoeting intens, want je wordt door niets afgeleid.

bij de wilde dolfijnen in Egypte

bij de wilde dolfijnen in Egypte

Wachten op een teken

Het is iedere keer weer spannend als je over het wateroppervlak kijkt. Je ziet de beweging van de golven en weet dat er ergens in dit uitgestrekte gebied wilde dolfijnen zwemmen die misschien wel zin hebben een poosje met je te spelen. En toch zie je in het begin niets dat in de verste verte op een vinnetje lijkt. Totdat dan toch nog onverwacht een eerste glimp van één van de dolfijntjes zichtbaar wordt.

Dan wil je niks anders dan het water in. Dus snel je uitrusting in orde maken en hup, de Rode Zee in! Wat er dan verder gebeurt, kun je op andere pagina’s van deze website lezen.

Waarom reizen naar de wilde dolfijnen in Egypte?

Deze onvergetelijke ervaring wil ik graag met anderen delen. Vlak bij een rif, in het zuidelijke deel van de Rode Zee, leven langsnuitdolfijnen. Dit zijn bijzondere dieren, die ons met hun speelsheid en vreugde inspireren. Ze communiceren met ons eigen innerlijke wezen. Zo voel je je zelf ook vrij en vrolijk en vervuld van een intense kracht en energie. Met deze ervaring ga je verrijkt en gelukkig terug naar huis.

Over de reizen en over wat dit snorkelen en spetteren met je doet, kun je ook veel meer lezen op deze website. Je zult hier in de loop der tijd reisverslagen, foto’s en video’s kunnen bekijken en ook als je misschien nu nog niet mee kunt, al vast op deze manier kunnen kennismaken met de het zwemmen wilde dolfijnen in Egypte!

Veel leesplezier. Als je ervaringen wilt delen of als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met me op! Over de vrolijke en speelse dolfijnen raak ik nooit uitgepraat… en ik blijf enthousiast over zwemmen met dolfijnen!

Monique Bronner